Grupp: Huvudforum

Glycorex - Försäljningen tar fart

0
Ogilla!
12
Gilla!
2008-08-21 19:59:14

20031117 gjorde jag en första kortanalys på Glycorex. Aktien stod då i drygt 3 SEK och jag tyckte då det fanns för mycket osäkerhetsmoment och valde att stå utanför.

20050203 gjorde jag en uppföljning och delar av den osäkerhet jag känt visade sig stämma, men samtidigt hade Glycorex tagit sig framåt i utvecklingen och aktien stod i drygt 5 SEK.Summan av denna utveckling var att jag tyckte aktien var köpvärd och jag valde att investera i Glycorex.

Aktien steg kraftigt och jag sålde i slutet på året runt 12 SEK och kände mig helt nöjd. Vad jag kommer ihåg var det en hel del spekulationer och aktien steg mer än jag väntat mig. Det var en av de bättre affärerna jag gjorde det året.

Aktien stod därefter relativt stilla och nådde sedan sin topp under 2007, på samma sätt som så många andra bioteknikföretag gjorde. Glycorex följde även med ner till den botten som jag anser att bioteknikföretag idag befinner sig i.

Det som hänt med Glycorex är att de idag inte längre är ett rent bioteknikföretag utan man har med sitt Glycosorb, etablerat sig framförallt på den Europeiska marknaden, där man de senaste åren kommit ut till 1/6 av befintliga transplantationscentra.

Det är just denna del av Glycorex jag finner intressant och som gjort att jag valt att investera i Glycorex idag.

Jag tror att Glycorex idag lider av att många tycker det går långsamt. 2003 hade man genomfört ett tiotal behandlingar och man var redo för sitt stora genombrott. Vid 2006 års utgång hade man totalt sätt inte gjort mer än 1.000 behandlingar, men under 2007 har genombrottet kommit då man gjorde runt 1.000 behandlingar. Varje behandling ger intäkter på runt 20.000 SEK (Detta får man fram om man tar årsomsättningen 2007 och delar med 1.000 behandlingar) Dessa 1.000 behandlingar gör att man i stort sett går break-even.

Rapporten från första kvartalet visar en omsättning på drygt 7 miljoner (cirka 350 behandlingar) och man säger då också att omsättningen är negativt påverkad på grund av påskhelgen. Arbetet med att få in produkten på fler centra fortgår hela tiden, samt att de centra man redan är inne på har kunnat testa produkten och börja använda den än mer.

Detta gör att min tro är att Glycorex under 2008 kan öka antalet behandlingar till minst 1500. Detta skulle då ge en omsättning på runda slängar 30 miljoner, dvs en 50% omsättningsökning. Marginalen på produkten räknar jag till 80%. Om vi bortser från de första 1.000 som ger intäkter nog att gå break-even så ger alltså resterande 500 behandlingar intäkter på 10 miljoner och 8 miljoner i vinst. Efter skatt blir detta inte mer än 10 öre per aktie vilket är försvinnande lite, men det intressanta är vad som händer från nästa år 2009.

Glycorex har varit väldigt framgångrika att få in produkten på de olika centra för transplantationer och uppstartsträckan på varje centra verkar vara lång, men det ser ut att bära frukt och jag tror att den sista rapporten Q4 år 2008 kommer visa på väldigt bra omsättning och behandlingar som genomförts.

Marknadspotentialen i EU är runt 40.000 behandlingar per år (nyinsjuknade per år) och jag tror att Glycorex är på god väg att erövra denna marknad.

Så här långt har jag inte ens nämnt USA och de FDA beslut som många aktieägare har väntat på i flera år. Glycorex har vid flera tillfällen fått komplettera sin ansökan men i november 2007 fick man besked på att FDA var nöjda. Beslutsprocessen är lång och man får räkna med ungefär ett år innan ett besked kan komma och där är vi snart. Jag vågar knappt spekulera i vad beslutet kommer att säga, men metoden används framgångsrikt i EU och jag ser inte att det är några problem i USA, men det kan mycket väl vara så att FDA vill i sista stund ha ytterligare data, vilket givetvis påverkar aktien negativt på samma sätt som det kommer att påverka aktien positivt om man får godkänt. Min tro och förhoppning är att man får godkänt.

Jag har ett antal frågor jag kommer att diskutera med företaget för att kunna färdigställa en nuvärdesberäkning på framtida potential, men jag anser ändock att aktien som idag står i knappt 15 kronor kan vara värd en försiktig investering, vilket mycket väl kan utökas när vi får bekräftelse på man nu håller en god ökningstakt på antalet behandlingar.

Så snart jag fått mer info återkommer jag med min kalkyl.

PS.
Det kan finnas ett ännu bättre läge att ge sig in i Glycorex. Detta är om man inte tror på ett positivt FDA besked, vilket kommer att få kursen att inledningsvis rasa, men jag tror som sagt på ett positivt besked.
DS.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2008-08-21 20:14:17

Gillar dina inlägg och analyser PGVInvest, alltid intressant. Tack! 

0
Ogilla!
81
Gilla!
2008-08-21 21:04:04

Företaget är mycket litet. Just nu pågår en rekrytering av EN internationell säljare. Inte fler än en alltså. 

0
Ogilla!
3
Gilla!
2008-08-21 21:26:16

evilsteff,
Tack!

sailor,
Ser det inte som negativt att man är få anställda. Det är till och med som så att man under 2007 minskat med en person från 12 till 11 och ändå sålt lika många behandlingar på ett år som under resten av produktens livstid.

Att man nu anställer en säljare och inte en forskare eller administratör är såklart positivt.

Kanske hade varit än mer postivt om man anställt 10, men varför anställa fler än man anser sig behöva :-)

0
Ogilla!
0
Gilla!
2008-08-21 23:39:43

Bra analys, PGVInvest !!

:o) 

//Mvh

0
Ogilla!
5
Gilla!
2008-08-22 14:41:23

Jag vill lägga in en liten varning och fundering kring Glycorex.

Jag har i över en vecka försökt få tag i "investor relations" på företaget och har väl fått klart för mig att detta är Kurt Nilsson.

Har presenterat mig som privatinvesterare.

Har lagt flera meddelande att jag vill att han ringer mig och jag har ringt minst 2 gånger om dagen för att nå honom.

Jag har hela tiden fått beskedet att han är på plats men ej tillgänglig.

Nu när jag ringde fick jag veta att han gått för dagen.

Jag tycker det är otroligt dåligt att man inte månar mer om personer som är intresserade av att investera i företaget.

Tycker också det är oroande med de stora säljposterna som ligger och flyttas ner hela tiden.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2008-08-25 19:11:39

Jag har lämnat flera meddelande och sökt Kurt under ett antal dagar, men har inte kommit genom nålsögat.

Då jag inte kunnat få svar på de frågor jag haft har jag valt att sälja mitt innehav igen.

Jag hoppas att Glycorex lyckas och jag tror att de gör det men de har en hel del att lära om "investor relations"

0
Ogilla!
0
Gilla!
2008-08-25 19:21:47

Kurtan kanske just nu behöver ägna all sin tid åt kunderna och försäljning. Som aktieägare tycker jag det är bra. Glycorex är ett för litet företag för att kunna ha personal tillgänglig för att svara på frågor från investerare dagarna i ända. Det måste man ha respekt för. Jag tycker du ska skicka ett brev/mejl med en presentation av dig själv och ställa dina frågor, när han får mer tid, svarar han säkert.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2008-08-25 19:40:56

Teknisten,
Jag kan köpa det också, men tänk så enkelt det hade varit för honom att be mig maila frågorna eller be de personerna som jag pratat med att hälsa från honom och be mig maila.

Han har istället valt att vara knäpptyst, vilket jag tycker är märkligt.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2015-12-02 16:37:44

Min andra investering någonsin för massa år sedan. Riktigt värdelös ledning men aktien verkar lyfta.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.